søndag 30. desember 2007

Se hva jeg har i nabolaget!


En gjeng med alpakka!

Er de ikke søte? To damer, et nyfødt alpakka barn (heter det føll, kalv, lam eller hva?) samt en herre som er på besøk.
Kanskje skal vi smuge oss ut i nattens mulm og mørke og skaffe oss litt ull? ; )

4 kommentarer:

jameki sa...

du får sørge for å ha ei god saks da*S*

Marianne G sa...

Hi-hi. Synes jeg ser deg der du sniker deg rundt husveggene om natten. Husk regnfrakk, for disse krabatene har det visst med å spytte aldri så lite. ;-)

Itzak sa...

Disse dyrene er jo så vakre og heldig er du som har de som naboer...skal du snike deg inn så vil jeg være med he,he.

- MATMOR - sa...

Alpakka er et klovdyr som tilhører den Sør-Amerikanske kamelfamilien sammen med lama, guanacos og vicunas. Det finnes to typer alpakka – Suri og Huacaya. Huacaya er mest vanlig.

Alpakkaen har en gjennomsitt vekt på 50–70 kg og en gjennomsnittlig skulderhøyde på 1 meter og er ca 1,5 meter høy. Den går drektig i 335–340 dager og kan føde rundt 15 avkom (cria) iløpet av levealderen. Tvillinger er ikke vanlig. Criaen veier mellom 5 og 9 kg ved fødsel og ammer moren i ca. 5–6 måneder, men hunnen kan parre allerede 14 dager etter fødsel. Alpakkaen har en levealder på 20–25 år.

Som lamaen kan alpakkaen spytte, men sjelden på menneske.

Så da vet vi det ;O)