mandag 31. august 2009

Minner fra ferien

Årets ferie ble, som mange ganger tidligere lagt til hytta i Stavern.
For å få litt variasjon har vi satt oss som mål at vi hvert år på vei nedover eller hjem skal kjøre minst en vei vi ikke har kjørt før. Vi blir jo så lei av bare å kjøre Østerdalen eller Gudbrandsdalen. Når vi som regel er innom Molde en tur, har vi ikke såå veldig mange valg. I år valgte vi Valdresflya nedover, der har vi kjørt før, men vi fant en fjellvei mellom Lesja og Vågåmo som var uprøvd. Denne veien anbefales! Kjempeflott natur.
Her er et bilde fra et Setertun.

Vel nede på hytta fikk vi besøk at min beste venninne. Hun bestilte Pir (småmakrell). Siden det er noe av det beste jeg også vet, måtte jeg jo bare inn på brygga i Stavern og kjøpe fersk pir. Servert med potet, agurksalat og fløtesaus. Yummi!

Storm!
Årets ferie i Stavern innbø ikke til så mye bading. Vi var slett ikke heldig med været. Da det gikk ut varsel om årets første HØSTstorm, var det likefør jeg pakket kofferten og kjørte hjem! Vel vel, det gikk bra med oss, og hytta overlevde også stormen. Det er jo litt sjarm med all slags vær da! Selv om det ble anbefalt å holde seg inne, tok vi på oss regntøy og gikk tur ned på svaberga for å se på været. En tøff trønder lar seg ikke stoppe av en skarve storm! Men jeg er glad jeg var på land og ikke ute i en liten båt!

Desverre gikk det ikke like bar med alle sammen. Ikke langt fra hytta ligger Mølen, og videre Langesund. Som kjent gikk det ikke så bra med båten dere kan se på dette bilde, og oljekatastrofen var et faktum. Det var virkelig et trist syn. Rullesteinene på Mølen var dekt av tung olje. Oljesølet strekte seg til og med "vår" bukt, før vinden snudde og tok med seg oljen lenger nedover sørlandet.

Det var mye regn og vind i dagene som fulgte, så da måtte vi finne på noe anneta Litt shopping fikk tida til å gå ei stund. Det er mange fine butikker i Stavern/Larvik med utvalg som vi ikke har hjemme, så det blei da litt av hvert med hjem.
Jeg oppdaget en ny hobby like før ferien, og med flere butikker som har bredt utvalg av hobbyutstyr, ble det brukt noen timer der ja! Bilder av min nye hobby kommer etter hvert som jeg har noe å vise fram!

Vi hadde en fin soldag før oljekatastrofen inntraff. Selv om det var kaldt i vannet for oss tobeinte, gjorde ikke det noe for firbeinte. Her er et herlig bilde av lille Kaizer som koser seg i sjøen. Måtte høsten og vinteren gå fort, så vi snart får slike herlige stunder igjen!

2 kommentarer:

Hildegunn sa...

Så flotte bilder du har lagt ut!
Det ser jo ut som dere koste dere selv om været var litt så som så. Greit å ikke være ute på sjøen i slik storm iallefall!

Treffes snart til hobbykveld igjen, gleder meg!

Fruen på skogmo sa...

Titter innom for å ønske deg ei finfin helg! Hva sier du til en strikkekveld på Brix'n??