søndag 28. mars 2010

Høne Pøne

Tre nye høner så dagens lys nå før palmehelgen. Disse er både morsomme og kjappe å lage, så det har blitt noen de siste åra. Fin måte å bruke restegarn på også! Her har jeg brukt både Fritidsgarn og Cortina, samt at de har fått en skikkelig påskevask før jeg stoppet dem med erter og fyllvatt.

Etter en litt ufyselig dag i går med både regn, sludd og snø våknet vi til strålende sol og 2 minus i dag. Så nå er det på tide å kle på seg og ta en tur ut.
Vi koser oss her hjemme i påsken. Med sjøen som nærmeste nabo håper vi på mange fine dager og kos i fjæra! Og masse tid til strikking selvfølgelig!


lørdag 20. mars 2010

Snart vår?

En uke liggende utslått på sofaen gir lite nytt. Jeg har hatt en tørn med bronkitt og bihulebetennelse som har slått meg helt ut. Nå er endelig formen stigende!
De siste par dagene har jeg faktisk maktet tanken på å strikke noen masker og det resulterte i et par "Cafe au Lait" pulsvarmere. De var kjappe og greie å strikke. Blir sikkert flere av den sorten! De er strikket i Merino Extra Fine fra Garnstudio.
De blir fine å ha nå i overgangen fra vinter til vår!

For våren er i emninga - tro det eller ei! Det meste av snø her i lavlandet har regnet bort de siste dagene. I morges ble vi vekket av Tjelden utenfor soveromsvinduet, Stæren og Vipa har vi også observert i dag. Den første hestehoven fant vi forrige helg.
Og da jeg tuslet ut i hagen for å trekke litt friskluft her i stad, fant jeg disse små, små løkspirene som forhåpentligvis blir en flott tulipan etter hvert.

Under her er en liten smugtitt på aprilplagget mitt. Det blir en liten jentevest, strikket i Lerke.
Aprilplagget skulle egentlig bli en "Sweetheart Tunic" til meg selv, men etter å ha strikket 20 -25 cm av ovennevnte Lerkegarn, oppdaget jeg at de 14 nøstene jeg hadde liggende var av 5 forskjellig parti og det var absolutt ikke samsvar mellom fargene. Langt derifra!
Så nå er den rekket opp, lagt på vent, og jeg jakter små prosjekt på både en, to og tre nøster slik at jeg kan få brukt opp Lerkegarnet. Ja Ja......

mandag 8. mars 2010

Gratulerer med dagen!

8. mars feirer vi alle flotte jenter rundt omkring!

Marsplagget mitt


Marsplagget mitt er ferdig. Jeg prøver å redusere garnlageret mitt for tiden, da er slike småplagg flott å strikke. Ullbuksen er i str 2 år og er strikket i Smart fra Sandes.
DukkeLise er modell.

Min far hadde bursdag sist helg. Jeg strevde vel og lenge for å finne på en bursdagsgave. Det er sannelig ikke enkelt å finne noe! Løsningen ble en haug med OL-Flax. Ryktene sier også at det faktisk ble en liten gevinst!

Jeg måtte også lage et kort. Stempelet jeg har brukt ble kjøpt inn for flere måneder siden, med tanke på denne anledningen. Jeg valgte å lage en forholdsvis enkelt kort, uten for mye blomster og stasj. Satte heller på en liten sløyfe med hundepoter, som en liten hilsen fra vår firbeinte venn.
Jeg valgte også å lage en lomme på innsiden av kortet, til å legge loddene i.